Subscribe to RSS
banner

Incredibil – esti student?

Studentii care vor sa porneasca o afacere beneficiaza de scutiri de la plata taxelor si tarifelor:

 • Pentru operatiunile de inmatriculare efectuate de Oficiul National al Registrului Comertului ;
 • Pentru operatiunile efectuate de Biroul unic din cadrul oficiilor Registrului Comertului
 • Pentru autorizarea functionarii comerciantilor.
 • Pentru obtinerea de la administratia publica locala a autorizatiei de desfasurare a unor activitati economice in mod independent.
 • Pentru publicarea, in extras, in Monitorul Oficial al Romaniei,
  Partea a IV-a, a incheierii de inmatriculare pronuntate de judecatorul-delegat la Oficiul Registrului Comertului de pe langa tribunal.
 • Taxele de timbru pentru activitatea notariala, aferente actelor in cazul carora este prevazuta obligativitatea incheierii acestora in forma autentica:
  -  cand printre bunurile subscrise ca aport in natura la capitalul social se afla un teren;
  - cand forma juridica a societatii comerciale implica raspunderea nelimitata a asociatiilor sau a unora dintre ei pentru obligatiile sociale;
  - cand societatea comerciala se constituie prin subscriptie publica.

Conditiile in care se ofera facilitati pentru infiintare firma – studenti

Facilitatile pentru infiintare firma se acorda o singura data, in momentul constituirii societatii, pentru studentii care indeplinesc urmatoarele conditii:

 

 • urmeaza cursurile unei forme de invatamant superior de lunga sau de scurta durata la o institutie de invatamant superior acreditata;
 • este cel putin in anul II de studiu si a promovat toate obligatiile prevazute de senatul universitatii
 • nu a depasit varsta de 30 de ani.

In cazul in care, intr-o perioada de pana la 3 ani de la infiintare firma (inmatriculare), intervine cesionarea sau instrainarea partiala ori totala a partilor sociale sau a actiunilor detinute la societatile comerciale constituite astfel, studentul are obligatia restituirii integrale a sumelor reprezentand taxele si tarifele pentru care s-a acordat scutire de plata.

Dovada faptului ca studentul indeplinste in mod cumulative toate conditiile stipulate in lege se face cu o adeverinta eliberata de secretariatul facultatii ale carei cursuri le urmeaza.

0 comments

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage

Cursuri de vara la Ateneul Tatarasi

Cursuri de vara la Ateneul Tatarasi(0)

Iasi Iulie – 15 septembrie 2011 Ateneul Tatarasi Ateneul Tătăraşi organizează în perioada 1 iulie – 15 septembrie 2011 o serie de cursuri artistice şi educative pentu copii ce vor fi ţinute de instructori şi profesori calificaţi şi cunoscuţi în propriul domeniu de activitate. Programul va cuprinde o serie de cursuri din domenii diverse precum:

A venit vacantaaa, dar merg la …Scoala de Vara!

A venit vacantaaa, dar merg la …Scoala de Vara!(0)

  Iasi 20 iunie – 15 august Str. Lascar Catargiu nr. 37 Asociaţia”Doua Fetite” deschide pentru perioada 20 iunie – 15 august ”Scoala de Vara” pentru toti copiii cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani doritori sa-si aprofundeze cunostintele de limba engleza, pasionati de teatru, pictura, origami sau handmade, pe cei ce cautaajutor la

Asigura-ti CAMERA TA GRATUITA pentru anul universitar 2011 – 2012

Asigura-ti CAMERA TA GRATUITA pentru anul universitar 2011 – 2012(0)

E pe bune!! Cumpara cu doar 19.9 lei un voucher DISCOUNT CAZARE care iti ofera CAMERA GRATUITA pentru un an si ai reducere 5% la Hotel Dorobanti atat tu cat si rudele de gradul I. Voucherele se pot achizitiona NON STOP de la receptia Hotelului Dorobanti*** incepand cu data de 10 iunie 2011. Pentru mai

read more
bannerContact DOIinUNU

Social networks

Most popular categories

AcasaContactEchipa 2in1Servicii 2in1 Contact
© 2009 - 2011 ServiciiMedia in colaborare cu 2in1 (www.doiinunu.ro) Toate drepturile rezervate.